Champignonragout met sterrenkrokantjes

30 MIN
4 personen
Champignonragout met sterrenkrokantjes

Al sinds de tijd van onze grootmoeder is het koninginnenhapje ofwel videekes een vaste waarde op het kerstdiner. Een makkelijk vegetarisch alternatief hiervoor is deze champignonragout met sterrenkoekjes uit bladerdeeg. Zorg zeker voor wat extra, want als de vleeseters hiervan proeven, gaan ze er meer van willen.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g champignons, gemengde
  • 10 g dragon
  • 100 g rucola
  • 600 ml groentebouillon
  • 200 ml lichte room
  • 2 el sesamzaad
  • 1 ei
  • 4 el boter
  • 3 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij alle paddenstoelen in stukjes. Pluk de blaadjes dragon en snij fijn.
  2. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel groentebouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de gebakken paddenstoelen toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room en dragon toe en roer goed om.
  3. Druk met een uitsteekvorm sterretjes uit het vel bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk de sterren hiermee. Bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 15 min. in een oven van 200 °C.
  4. Serveer de champignonragout met rucola en de bladerdeegsterren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 575.44 kcal
Koolhydraten 33.13 g
waarvan suikers 5.26 g
Vet 43.33 g
waarvan verzadigd 22.99 g
Proteïnen 12.84 g
Vezels 5.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin