Kalkoenrollade met spinazievulling

65 MIN
4 personen
Kalkoenrollade met spinazievulling

Stel je kookkunsten op de proef en verwen je gasten met een heerlijke kalkoenrollade. Gevuld met spinazie en kaas ziet deze rollade er erg feestelijk uit.

Ingrediënten

  • 1 kg kalkoengebraad
  • 600 g spinazie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 100 g roomkaas
  • 4 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd het kalkoengebraad zeer fijn open in 1 geheel. Zorg ervoor dat je het kan vullen en oprollen.
  3. Blancheer de spinazie kort in gezouten water. Giet af en dep droog. Hak de spinazie fijn en meng met de sjalot, de knoflook, de roomkaas, de parmezaan en 2 eetlepels olijfolie. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Verdeel de vulling over de kalkoen. Rol het op en maak vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette braadslede. Besprenkel met de overige olijfolie en kruid bij met peper en zout. Zet de kalkoenrollade 50 minuten in de oven. Bestrijk af en toe met de braadjus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 642.65 kcal
Koolhydraten 3.81 g
waarvan suikers 2.07 g
Vet 41.44 g
waarvan verzadigd 13.85 g
Proteïnen 64.7 g
Vezels 3.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin