Kalkoengebraad met spek

50 MIN
4 personen
Kalkoengebraad met spek

Kalkoen is een heuse favoriet tijdens de feestdagen. Een kalkoengebraad gewikkeld in sappig spek uit de oven is eenvoudig, mooi om te zien en erg lekker.

Ingrediënten

  • 800 g kalkoengebraad
  • 150 g ontbijtspek
  • 2 el mosterd
  • 5 klontjes boter
  • 8 laurierblaadjes
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk het kalkoengebraad met de mosterd en leg er de laurierblaadjes over. Kruid bij met peper. Wikkel dan het spek volledig rond het gebraad en pak in met aluminiumfolie. Plaats de kalkoen dan in een ovenschaal en bak het vlees 30 minuten in de oven.
  3. Neem het gebraad uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Leg de kalkoen terug in de ovenschaal en verdeel er de klontjes boter over. Laat het vlees nog 15 minuten verder kleuren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 636.77 kcal
Koolhydraten 3.09 g
waarvan suikers 0.18 g
Vet 47.49 g
waarvan verzadigd 22.1 g
Proteïnen 50.51 g
Vezels 0.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin