Gevulde kalkoen met nootjes

140 MIN
12 personen
Gevulde kalkoen met nootjes

Gevulde kalkoen is een echte klassieker op de feesttafel. Nootjes en spekjes zorgen voor een verrassende vulling. We geven je ook de ideale baktijd mee.

Ingrediënten

  • 250 g spek, in stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 5 kastanjes, gepeld en in blokjes
  • 5 walnoten, grof gehakt
  • 50 g broodkruim
  • peper en zout
  • 1 kalkoen, ontbeend

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bak de spekjes samen met de ui. Meng met de kastanjes, de walnoten en het broodkruim. Kruid met peper en zout.
  3. Vul de kalkoen op met de vulling en bind dicht met keukentouw.
  4. Zet de kalkoen 40 minuten in de oven en laat kleuren. Haal uit de oven en wikkel volledig in aluminiumfolie. Bak de kalkoen verder op 180 °C. De gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen. Bevochtig het vlees af en toe met wat braadvocht.
  5. Als het gewicht 2 tot 3,5 kilogram is, gaar dan 40 minuten + 1 - 1,5 uur.
  6. Van 3,5 tot 5,5 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 1,5 - 2,5 uur.
  7. Voor een kalkoen van 5,5 tot 7 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 2,5 - 3 uur.
  8. Van 7 tot 9 kilogram is het 50 minuten + 3 - 3,5 uur.
  9. Check of de kalkoen gaar is door met een mes of een breinaald in de kalkoen te steken. Voelt de punt van de breinaald of het mes heel warm aan, dan is de kalkoen gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 572.85 kcal
Koolhydraten 4.45 g
waarvan suikers 1.19 g
Vet 37.25 g
waarvan verzadigd 12.15 g
Proteïnen 55.57 g
Vezels 0.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin