Stoofpotje van kalkoen

40 MIN
2 personen
Stoofpotje van kalkoen

Een lekker winters stoofpotje met kalkoen, wortel, champignon, tomaat en rijst. Ideaal tijdens de koudere dagen om alle juiste vitamines binnen te krijgen.

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kalkoenblokjes rondom goudbruin en schep uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de wortelen en champignons toe.
  4. Schep de kalkoenblokjes bij de groenten en schenk er de bouillon bij. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tijm toe. Kruid bij met zout.
  5. Laat afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  7. Verdeel het stoofpotje en de rijst over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.36 kcal
Koolhydraten 80.45 g
waarvan suikers 18.05 g
Vet 18.52 g
waarvan verzadigd 2.93 g
Proteïnen 46.43 g
Vezels 14.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin