Stoofpotje van kalkoen

40 MIN
2 personen
Stoofpotje van kalkoen

Een lekker winters stoofpotje met kalkoen, wortel, champignon, tomaat en rijst. Ideaal tijdens de koudere dagen om alle juiste vitamines binnen te krijgen.

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g tijm
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 snufje cayennepeper
  • 150 g basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui fijn. Pers het teentje knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Los het kippenbouillonblokje op in 300 milliliter heet water.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en bak de kalkoenblokjes rondom goudbruin en schep uit de pan.
  3. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de wortelen en champignons toe.
  4. Schep de kalkoenblokjes bij de groenten en schenk er de bouillon bij. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper en de tijm toe. Kruid bij met peper en zout.
  5. Laat afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  6. Kook de rijst: breng 225 milliliter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  7. Verdeel het stoofpotje en de rijst over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 677.63 kcal
Koolhydraten 77.36 g
waarvan suikers 13.22 g
Vet 18.6 g
waarvan verzadigd 2.91 g
Proteïnen 45.59 g
Vezels 12.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin