Spitskool met gebakken spekjes en geroosterde aardappel

25 MIN
2 personen
Spitskool met gebakken spekjes en geroosterde aardappel

Een heerlijk bordje winters comfort food. De combinatie van krokant gebakken spekjes, gestoofde spitskool en een romig mosterdsausje is werkelijk overheerlijk! Serveer er geroosterde aardappelen bij en het genieten kan beginnen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ spitskool
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • ½ potje lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de spitskool in de lengte in vieren en snij het witte hart eruit. Dit heb je niet nodig. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de reepjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers de knoflook. Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de knoflook en spitskool toe en stoof aan. Voeg de lichte room toe. Laat even inkoken en roer er de mosterd door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snij de peterselie fijn. Serveer de gebakken spekjes met de spitskool en de geroosterde aardappelen. Werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 877.84 kcal
Koolhydraten 47.11 g
waarvan suikers 10.35 g
Vet 56.48 g
waarvan verzadigd 37.27 g
Proteïnen 24.87 g
Vezels 9.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin