Supersnelle paella

20 MIN
4 personen
Supersnelle paella

Deze paella met kip en scampi zet je in een wip op tafel! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 300 g paella rijst
  • 250 g kipfilet, in stukjes
  • 350 g scampi's, gepeld
  • 150 g erwten
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst beetgaar in 15-20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Meng de saffraandraadjes in een kommetje met 80 milliliter heet water.
  3. Kruid de kip en scampi's met peper en zout. Bak 5 minuten samen aan in de olijfolie. Roer regelmatig.
  4. Schenk het saffraanmengsel, de rijst en erwten bij de kip en scampi's. Meng alles goed door elkaar en zorg dat de rijst loskomt. Laat afgedekt 3 minuten op een laag vuur staan tot alles gaar en warm is. Serveer in een grote pan met partjes citroen erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 516.95 kcal
Koolhydraten 67.49 g
waarvan suikers 0.71 g
Vet 9.81 g
waarvan verzadigd 1.37 g
Proteïnen 37.39 g
Vezels 3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin