Ciabatta met kalkoenfilet en aubergine

20 MIN
4 personen
Ciabatta met kalkoenfilet en aubergine

Een gezonde versie van de klassieke hamburger is deze Italiaanse ciabatta met kalkoenfilet en aubergine. Lekker, makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilet, 100 g/stuk
  • 4 broodjes ciabatta
  • 50 g rucola
  • 1 aubergine, in plakken
  • 150 g mozzarella, in plakken
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrijk de kalkoenfilets met olijfolie. Grill ze 6 minuten aan elke kant op een hete grillplaat.
  2. Bestrijk nu ook de aubergineplakken met olijfolie en grill ze goudbruin in 2 minuten aan elke zijde.
  3. Snijd de ciabattabroodjes open en beleg de onderkant met een aubergineplakje en de kalkoenfilet. Kruid met peper en zout en verdeel er de rucola en mozzarella over.
  4. Zet de broodjes onder de grill en wacht tot de kaas gesmolten is. Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 402.35 kcal
Koolhydraten 41.31 g
waarvan suikers 3.15 g
Vet 12.17 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 29 g
Vezels 5.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin