Pita met kip, ananas, currymayonaise, tomaat en ijsbergsla
30 MIN
2 personen
Wij houden van recepten die verrassen en waar je niet meteen aan zou denken, net zoals deze pita. Geef de traditionele pita met gyros een tropische twist met kip, ananas en currymayo. Instant vakantiegevoel verzekerd!
Ingrediënten
½ ananas
2 tomaten
½ ijsbergsla
10 gr bieslook
4 pitabroodjes
200 gr kippenhaasjes
1 teentje knoflook
150 gr currymayonaise
olijfolie
1½ el witte wijnazijn
snuifje paprikapoeder
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Schil de ananas (zie tip) en snijd in hapklare stukjes. Snijd de tomaat in stukjes van ongeveer 1-2 cm. Snijd de ijsbergsla in fijne repen.
Snipper de bieslook fijn. Meng met de tomaat, witte wijnazijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep goed om.
Rooster de pitabroodjes 4 min. in de oven of broodrooster.
Kruid de kippenhaasjes met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook en kippenhaasjes zo’n 6-7 min. totdat ze gaar zijn.
Vul de pitabroodjes met de sla, tomaat, ananas en kippenhaasjes. Serveer de rest van de groenten en currymayo ernaast. Smakelijk!
TIP: Bak de ananas even kort in een pan met de kippenhaasjes.