Een snelle publiekslieveling die je binnen de 30 min. op tafel zet komt altijd van pas. Kip curry met rijst, wokgroentjes én ananas. Heerlijke combinatie!
Ingrediënten
1 teentje knoflook
½ blikje ananasschijven
125 gr witte rijst
2 kipfilets
400 gr Chinese wokmix
2 kl currypoeder
200 ml room
½ blokje groentebouillon
1 stengel lente-ui
olijfolie
½ kl paprikapoeder
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Pers de knoflook. Snijd de schijfjes ananas in hapklare stukken.
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min.
zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook zo’n 3 min op een middelhoog vuur. Snijd intussen de kipfilet in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Schep mee in de pan en roerbak zo’n 3-4 min. Schep er daarna de wokgroenten en de ananas bij. Verlaag het vuur en giet er eventueel een scheutje water bij. Kruid het geheel met een snuifje currypoeder, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Laat de groenten en kip zo’n 5-6 min. bakken op een middelhoog vuur.
Currysaus: verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit de sjalot 2 min. op een middelhoog vuur. Giet er de room bij, kruid met 1 kl currypoeder (zie tip) en verkruimel er de bouillon over. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer goed en laat zo’n 2-3 min. sudderen.
Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Serveer de gewokte kip en groenten met de rijst. Werk af met een flinke lepel currysaus en lente-ui. Smakelijk!
TIP: Begin altijd met weinig kruiding en bouw naar smaak zelf op. Currypoeder is een straffe kruidenmengeling, dus regelmatig proeven is de boodschap!