Steak met blackwellsaus en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Steak met blackwellsaus en geroosterde aardappelen

Blackwellsaus serveren we traditioneel bij een stukje varkensvlees, maar ook bij steak smaakt het overheerlijk! Een lekker bordje comfort food met een sappige steak, een lekkere saus op basis van pickles, krokant geroosterde aardappelen en een fris blaadje sla. Iedereen blij!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 little gems
  • 2 rundersteak
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 65 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Smelt de boter in een pan. Kruid de rundersteaks met peper en zout. Bak de steaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de geroosterde aardappelen, de steak, de blackwellsaus en de little gem op borden. Druppel de dressing over de sla en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.71 kcal
Koolhydraten 37.43 g
waarvan suikers 2.12 g
Vet 42.31 g
waarvan verzadigd 13.25 g
Proteïnen 41.65 g
Vezels 6.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin