Varkenslapjes met geroosterde raapjes en blackwellsaus

25 MIN
2 personen
Varkenslapjes met geroosterde raapjes en blackwellsaus

Varkensvlees en Blackwellsaus op basis van pickles gaan geweldig goed samen, dat wisten we al. Dat het ook nog eens overheerlijk is in combinatie met geroosterde raapjes, dat is voor ons ook een aangename verrassing! Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 rapen
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 varkenslapje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 4 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en raapjes en snij in gelijke blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng door elkaar en zet 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Schep uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de kippenbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  5. Serveer de varkenslapjes met de geroosterde raapjes en aardappelen en schep er de Blackwellsaus bij. Werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 743.73 kcal
Koolhydraten 53.18 g
waarvan suikers 12.35 g
Vet 40.88 g
waarvan verzadigd 16.51 g
Proteïnen 40.79 g
Vezels 13.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin