Steak fried rice met wokgroenten en look

25 MIN
2 personen
Steak fried rice met wokgroenten en look

Weetje: fried rice is meer dan 1000 jaar oud. De gebakken rijst komt oorspronkelijk uit China waar het bekend staat als "chǎofàn". Traditioneel een echt restjesgerecht, maar vandaag een originele kom vol lekkers. Deze deluxe versie bevat zelfs steak!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 300 gr gemarineerde steak
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr wokgroenten
  • 4 el sojasaus
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • 1 kl bruine suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (zie tip).
  2. Haal de steak alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook.
  3. Laat een grillpan goed heet worden. Bak de steak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  4. Verhit een scheutje (sesam)olie in een wokpan op hoog vuur. Wok de groenten in 4-6 min. beetgaar, samen met de knoflook. Voeg vervolgens de rijst, sojasaus en bruine suiker toe. Proef en breng op smaak met extra zout en zwarte peper (of chili).
  5. Snijd de steak in super dunne, hapklare plakjes.
  6. Schep de fried rice in een kom en schik het vlees erbij. Werk af met de gefrituurde uitjes. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!
  7. TIP: Nog beter is om de rijst een dag op voorhand te koken en helemaal te laten afkoelen in de koelkast, dan kan je 'm nog beter bakken.