Spitskoolstoemp met kippenworst en dragon-mosterdroomsaus

30 MIN
2 personen
Spitskoolstoemp met kippenworst en dragon-mosterdroomsaus

Lekkere Vlaamse kost, maar toch met een verrassende twist: deze keer maken we een originele spitskoolstoemp met kippenworst en een zalige dragon-mosterdroomsaus erbij. Dit wordt een nieuwe klassieker bij je thuis, beloofd!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ¾ spitskool
  • 2 kippenworsten
  • 10 g dragon
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snij in reepjes. Verhit de 1/3de van de boter in een pan en voeg de spitkoolreepjes toe. Roerbak ze 3 minuten op hoog vuur. Verlaag dan het vuur en voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat nog 5 minuten stoven, tot het water verdampt is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit 1/3de van de boter in de pan en voeg de kippenworsten toe. Bak ze 4-5 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar ook onder aluminiumfolie.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn.
  5. Schenk het overtollige vet uit de pan waarin je de worsten gebakken hebt, voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed los. Voeg de mosterd en de lichte room toe en roer goed los. Kruid met peper en zout. Roer er de dragon door en hou warm op een laag vuur.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de gestoofde spitskool door. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de spitskoolstoemp met de kippenworsten en de dragon-mosterdroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.07 kcal
Koolhydraten 64.61 g
waarvan suikers 14.46 g
Vet 51.76 g
waarvan verzadigd 29.13 g
Proteïnen 39.47 g
Vezels 12.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin