Stoofpotje van kip, venkel en dragon met aardappelen

30 MIN
2 personen
Stoofpotje van kip, venkel en dragon met aardappelen

Dit stoofpotje zal je wat aan vol-au-vent doen denken, en is toch ook weer helemaal anders! Met de zalige combinatie van kip, venkel en dragon. Daarbij een lekker gekookt aardappeltje en genieten maar!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 2 kipfilet
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g dragon
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op.
  3. Snij de ui fijn. Snij de venkel in fijne blokjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  4. Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en voeg de kippenreepjes toe. Bak ze 5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Smelt 1/3de van de boter in de pan waarin je de kippenreepjes gebakken hebt. Voeg de ui en venkel toe. Laat 10 minuten stoven. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  6. Maak ondertussen de saus: laat de rest van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de kippenbouillon toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de bouillon toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de bouillon toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Roer de lichte room door de saus en laat nog kort doorwarmen.
  7. Schenk de saus bij de pan met de venkel. Voeg ook de kippenreepjes toe. Laat nog 3-4 minuten doorwarmen op matig vuur. Pluk ondertussen de blaadjes dragon en hak ze fijn. Roer de dragon vlak voor het serveren door het stoofpotje.
  8. Serveer het stoofpotje van kip en venkel met de gekookte aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.68 kcal
Koolhydraten 62.12 g
waarvan suikers 7.21 g
Vet 37.21 g
waarvan verzadigd 22.94 g
Proteïnen 45.4 g
Vezels 9.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin