Puree met worst of stoemp met worst: het is een absolute volkse comfort food topper. Veel kans dat jij er mee bent grootgebracht, maar ook je ouders en je grootouders! Een onweerstaanbare heerlijke Vlaamse huiselijke klassieker die iedereen graag lust. Het woord 'stoemp' komt van platgestampt, geplet dus. En hiervoor zijn bloemige aardappelsoorten zoals bintje, het beste. Op zich is puree met worst een simpel en nederig gerecht, maar je kan er toch ook verrassend creatief mee zijn. Met de groenten, sauzen en soorten worst kan je veel variëren en dit gerecht optillen van heel gewoon naar verrassend met een twist.  Ontdek onze hippe puree met worst recepten. Dat zal iedereen smaken.


Provençaalse worst met wortelpuree en pickles


Provençaalse worst met wortelpuree en pickles
Soms verlang je naar verwarmende boerenkost. En tijdens de koudere dagen doe je ons met niks meer plezier dan dampende puree. Ik meng er wat wortel onder voor extra groenten. Vergeet zeker niet wat pickles op te scheppen voor een extra kick! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij Foodbag.be!



Bloemkoolpuree met worst en kaassaus


Bloemkoolpuree met worst en kaassaus
We geven de klassieker 'bloemkool met worst en witte saus' een kleine twist, en maken een heerlijke bloemkool-aardappelpuree en een zalige kaassaus voor erbij. Dat zal smaken bij dat worstje. Comfort food voor het hele gezin! Bekijk recept



Preistoemp met worst en graanmosterdsaus


Preistoemp met worst en graanmosterdsaus
Zin in wat comfort food waar niet veel werk aan is? Dit gerecht is heel makkelijk klaar te maken en smaakt goed af. Een lekkere stoemp met prei, een goede worst erbij en dan een verfijnd sausje met graanmosterd, genieten! Bekijk recept



Wortelstoemp met spekjes en chipolata


Wortelstoemp met spekjes en chipolata
Ook zo'n goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokante spekjes en een lekker worstje. Bekijk recept



Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus


Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus
Echte Britse 'pubgrub', deze gebakken chipolata's met een romige aardappelpuree, gekookte beetgare groentjes en een heerlijke 'onion gravy' of uiensaus erbij. Waan je in de 'British countryside' met deze klassieker. Cheers old chap! Bekijk recept



Bangers & mash met boontjes en wortelen


Bangers & mash met boontjes en wortelen
Vandaag echte Britse kost op het menu! 'Bangers & Mash' zijn worstjes en aardappelpuree, met groentjes erbij. De worstjes werden 'bangers' genoemd, omdat ze vroeger wel eens konden ploffen in de pan. Daar hoef je je uiteraard geen zorgen om te maken, deze chipolata's zullen niet ploffen. Must try! Bekijk recept



Savooistoemp met worst en mosterd-saliesaus


Savooistoemp met worst en mosterd-saliesaus
We maken vandaag een lekker winters gerechtje van bij ons: een stevige savooistoemp met daarbij gebakken braadworst en een werkelijk zalig mosterd-saliesausje. Heerlijke troostkost voor op een koude dag. Laat het smaken! Bekijk recept



Pompoenstoemp met braadworst en spekjes


Pompoenstoemp met braadworst en spekjes
Een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op. Bekijk recept



Spitskoolstoemp met kippenworst en dragon-mosterdroomsaus


Spitskoolstoemp met kippenworst en dragon-mosterdroomsaus
Lekkere Vlaamse kost, maar toch met een verrassende twist: deze keer maken we een originele spitskoolstoemp met kippenworst en een zalige dragon-mosterdroomsaus erbij. Dit wordt een nieuwe klassieker bij je thuis, beloofd! Bekijk recept



Kalkoenworst met broccolistoemp en uiensaus


Kalkoenworst met broccolistoemp en uiensaus
Lekkere kost van bij ons: een smaakvolle kalkoenworst met aardappelpuree met broccoli bij en een zalige zoetige uiensaus! Gemakkelijk, snel klaar en een topper voor jong en oud. Laat het smaken! Bekijk recept