Savooistoemp met worst en mosterd-saliesaus

35 MIN
2 personen
Savooistoemp met worst en mosterd-saliesaus

We maken vandaag een lekker winters gerechtje van bij ons: een stevige savooistoemp met daarbij gebakken braadworst en een werkelijk zalig mosterd-saliesausje. Heerlijke troostkost voor op een koude dag. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ savooikool
  • 10 g salie
  • 2 braadworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el melk
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten. Verwijder de buitenste bladeren van de savooi en snij daarna de stronk aan de onderkant eraf. Snij dan in repen en spoel de savooikool. Voeg de laatste 5 minuten de savooikool toe aan de aardappelen.
  2. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de salie kort aan. Schep uit de pan. Voeg de braadworsten toe en bak ze 4 minuten aan elke kant. Schep de braadworsten uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Schenk het overtollige vet uit de pan en voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed los. Voeg de mosterd en de lichte room toe en roer goed los. Kruid met peper en zout. Voeg de salieblaadjes en de braadworsten terug toe en laat nog even doorwarmen.
  4. Giet de aardappelen en savooikool af en stamp ze tot een stoemp. Roer de melk en de rest van de boter door de stoemp. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Serveer de savooistoemp met de braadworsten en de mosterd-saliesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 970.59 kcal
Koolhydraten 62.69 g
waarvan suikers 11.42 g
Vet 60.65 g
waarvan verzadigd 28.32 g
Proteïnen 42.4 g
Vezels 13.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin