Pasta met mascarpone en broccoli, frisse limoen en pijnboompitten

25 MIN
2 personen
Pasta met mascarpone en broccoli, frisse limoen en pijnboompitten

Een heerlijk bordje comfortfood met de nodige portie groene groenten. Die groene kleur is te danken aan de cholorofyl die in de groenten zit. Die stof bevat veel magnesium, wat een positieve invloed heeft op je lichaam.

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • ½ sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr mascarpone
  • ½ blokje groentebouillon
  • 150 gr spinazie
  • ½ limoen
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 15 gr pijnboompitten
  • 10 gr bieslook
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de broccoli in roosjes (zie tip). Snipper de sjalot en pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot samen met de knoflook, tot de sjalot glazig is. Voeg de broccoli toe en bak 5-8 min. aan. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg de mascarpone en een scheutje water toe, tot de broccoli voor de helft onder staat. Verkruimel de bouillon erover en voeg handje per handje de spinazie toe. Laat pruttelen op zacht vuur tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met limoensap, zout en zwarte peper.
  4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hak de bieslook fijn.
  6. Schep de pasta en de bieslook onder de saus en de groenten.
  7. Werk de pasta af met de pijnboompitten. Smakelijk!
  8. TIP: De stam van de broccoli zit boordevol vitaminen en kan je gewoon mee opeten! Even schillen, in stukjes snijden en meebakken met de broccoliroosjes.