Maart loert om de hoek, en dus ook de eerste officiële lentemaand! Meer zelfs, weerkundig begint de lente al op 1 maart! Dus als je al lentekriebels begint te voelen, dan is dat 100% normaal en begrijpelijk. De natuur ontwaakt ook uit haar rustperiode. Qua primeurs moeten we nog heel even op onze honger blijven zitten, maar dat counteren wij met een stevige portie heerlijk kleurrijk comfort food! Regenboogwortelen, knaloranje pompoen, frisse vuurrode granaatappelpitjes, een zalig geelkleurig stoofpotje... ze brengen kleur in onze dagen. We hebben er deze week extra aandacht aan geschonken bij het samenstellen van ons weekmenu! Al deze 7 gerechten kan je ook in je maaltijdbox bij Foodbag stoppen. 15gram kleurt je dag!


Krokante kip met appelmoes, krieltjes en regenboogwortelen


Krokante kip met appelmoes, krieltjes en regenboogwortelen
Een bordje nostalgie met een twist. Zo zou je dit gerecht kunnen noemen. De kip krijgt een krokant jasje van maïsvlokken, de appelmoes een vleugje kaneel en gember. Bekijk recept



Libanese gehaktspiesjes met citroenrijst, pompoen en granaatappel


Libanese gehaktspiesjes met citroenrijst, pompoen en granaatappel
Of kortweg: köfte. Deze langwerpige gehaktballetjes knipogen naar de Libanese keuken. Die is momenteel erg in trek. Met ingrediënten zoals granaatappel, ras-el-hanout en munt krijg je een instant vleugje exotiek op je bord. Bekijk recept



Scampi in romige prei-spinaziesaus met gekookte krieltjes


Scampi in romige prei-spinaziesaus met gekookte krieltjes
Hoe meer groenten, hoe meer vreugd! Daarom voegen we spinazie toe aan de klassieke preisaus, zodat je 'r extra sterk opstaat. De paellakruiden brengen een extra vleugje zuiderse zee in dit gerecht. Bekijk recept



Penne met pesto, prosciutto en pompoen


Penne met pesto, prosciutto en pompoen
Wat een alliteratie van een gerecht. Deze pasta bekt niet alleen goed, hij staat ook razendsnel op tafel, als je voorgesneden blokjes pompoen gebruikt. Geniet van dit heerlijke herfstige bordje! Bekijk recept



Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes


Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes
De paprikasaus voor dit gerecht maak je lekker zelf. En dat is helemaal niet moeilijk, als je kant-en-klare gegrilde paprika gebruikt. Zo kan jij zonder extra moeite genieten van dat speciale, rokerige smaakje. Dit gerecht is helemaal vegan, heb je er toch graag wat kaas bij? Vervang de edelgistvlokken dan door parmezaan. Bekijk recept



Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin


Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin
Met dit gerecht gaan de oohs en de aahs over tafel stromen. We gebruiken peterselie en bieslook als basis voor een frisse groene kruidensaus. De tahin geven we extra punch met wat look en citroensap. Ben je al aan het watertanden? Bekijk recept



Italiaanse burger met pancetta, wortelfrietjes en basilicum-mayo


Italiaanse burger met pancetta, wortelfrietjes en basilicum-mayo
Pancetta is eigenlijk Italiaans buikspek met een heerlijke kruiding. Bak 't krokant voor een overweldigend mmm-effect aan tafel en zorg voor een frisse afwisseling met de basilicummayonaise. Bekijk recept