Krokante kip met appelmoes, krieltjes en regenboogwortelen
Een bordje nostalgie met een twist. Zo zou je dit gerecht kunnen noemen. De kip krijgt een krokant jasje van maïsvlokken, de appelmoes een vleugje kaneel en gember. Bekijk recept
Libanese gehaktspiesjes met citroenrijst, pompoen en granaatappel
Of kortweg: köfte. Deze langwerpige gehaktballetjes knipogen naar de Libanese keuken. Die is momenteel erg in trek. Met ingrediënten zoals granaatappel, ras-el-hanout en munt krijg je een instant vleugje exotiek op je bord. Bekijk recept
Scampi in romige prei-spinaziesaus met gekookte krieltjes
Hoe meer groenten, hoe meer vreugd! Daarom voegen we spinazie toe aan de klassieke preisaus, zodat je 'r extra sterk opstaat. De paellakruiden brengen een extra vleugje zuiderse zee in dit gerecht. Bekijk recept
Penne met pesto, prosciutto en pompoen
Wat een alliteratie van een gerecht. Deze pasta bekt niet alleen goed, hij staat ook razendsnel op tafel, als je voorgesneden blokjes pompoen gebruikt. Geniet van dit heerlijke herfstige bordje! Bekijk recept
Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes
De paprikasaus voor dit gerecht maak je lekker zelf. En dat is helemaal niet moeilijk, als je kant-en-klare gegrilde paprika gebruikt. Zo kan jij zonder extra moeite genieten van dat speciale, rokerige smaakje. Dit gerecht is helemaal vegan, heb je er toch graag wat kaas bij? Vervang de edelgistvlokken dan door parmezaan. Bekijk recept
Naan met falafel en kruidensaus met pastinaakfrietjes en pittige tahin
Met dit gerecht gaan de oohs en de aahs over tafel stromen. We gebruiken peterselie en bieslook als basis voor een frisse groene kruidensaus. De tahin geven we extra punch met wat look en citroensap. Ben je al aan het watertanden? Bekijk recept
Italiaanse burger met pancetta, wortelfrietjes en basilicum-mayo
Pancetta is eigenlijk Italiaans buikspek met een heerlijke kruiding. Bak 't krokant voor een overweldigend mmm-effect aan tafel en zorg voor een frisse afwisseling met de basilicummayonaise. Bekijk recept