Feta-empanada

15 MIN
4 personen
Feta-empanada

Deze empanada is gevuld met feta en kruiden en is een ideaal hapje of een vegetarisch bijgerechtje bij een salade. Supersimpel en snel klaar!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g feta
  • 1 eidooier
  • 1 el peterselie, fijngesnipperd
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl munt, fijngesnipperd

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol de bladerdeeg volledig uit en snijd er cirkels van 8 cm uit.
  3. Meng de feta, de oregano, de munt en de peterselie door elkaar in een kom en plet dit met een vork. Leg in het midden van de cirkels een beetje vulling.
  4. Smeer wat eigeel op de rand van het deeg en vouw ze dicht. Druk de randen aan met een vork. Leg ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 368.09 kcal
Koolhydraten 23.35 g
waarvan suikers 2.92 g
Vet 25.56 g
waarvan verzadigd 13.76 g
Proteïnen 11.3 g
Vezels 1.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin