Speculaaspasta

15 MIN
10 personen
Speculaaspasta

Speculaaspasta is niet meer weg te denken van de Belgische ontbijttafel. Wist je dat je de heerlijke smeerpasta ook zelf kan maken?

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 ml koffie
  • 200 g speculaas
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • snufje kaneel

BEREIDING

  1. Klop de eieren op met de suiker tot een luchtige massa op een licht vuurtje. Roer er de warme koffie door.
  2. Maal alle speculaasjes behalve 2 heel fijn. Maal de 2 speculaasjes grof. Meng de gemalen speculaas door het eier-koffiemengsel.
  3. Roer de boter door het geheel tot een homogene massa. Voeg een snufje kaneel toe.
  4. Giet in een bokaaltje en plaats in de koelkast. Laat een nacht rusten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.91 kcal
Koolhydraten 29.02 g
waarvan suikers 21.96 g
Vet 18.28 g
waarvan verzadigd 10.68 g
Proteïnen 3.11 g
Vezels 0.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin