Pompoenstoemp met worst

35 MIN
4 personen
Pompoenstoemp met worst

Een grote pompoen op overschot? Dan is dit een ideaal gerecht: pompoenstoemp met worst. Voor een leuk effect, serveer in een uitgeholde pompoen.

Ingrediënten

  • 4 worsten
  • 4 el spekblokjes, gerookt
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 pompoen, geschild en in stukken
  • 100 ml room
  • 1 klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en pompoen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze met een stamper tot puree. Voeg er een klontje boter en de room aan toe.
  2. Bak de spekblokjes krokant in boter en laat uitlekken op keukenpapier. Roer ze nadien door de puree.
  3. Prik met een vork gaatjes in de worst. Bak ze goudbruin in boter. Serveer ze bij de puree en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 894.83 kcal
Koolhydraten 68.01 g
waarvan suikers 10.43 g
Vet 53.63 g
waarvan verzadigd 21.37 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 9.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin