Tagliatelle met prei, spek en pijnboompitten

30 MIN
4 personen
Tagliatelle met prei, spek en pijnboompitten

Deze tagliatelle doet wat denken aan een pasta carbonara, maar er komen nog lekkere gestoofde prei en crunchy pijnboompitjes bij, lekker!

Ingrediënten

  • 500 g pappardelle
  • 4 plakken spek
  • 2 prei, grof gesneden
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 180 ml room
  • 125 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 2 kl tijm, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Bak het spek knapperig in een mengeling van olie en boter. Verhoog het vuur en laat de prei meestoven tot ze goudbruin ziet. Kruid ondertussen met wat zout.
  2. Voeg er de room, de tijm en 125 milliliter water aan toe en breng aan de kook. Verlaag opnieuw het vuur en laat al roerend sudderen tot de saus indikt.
  3. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af.
  4. Voeg de pasta en de parmezaanse kaas toe aan de saus en roer regelmatig om. Verhoog het vuur en blijf roeren. Werk af met de pijnboompitten en een takje tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1007.27 kcal
Koolhydraten 93.83 g
waarvan suikers 10.11 g
Vet 50.34 g
waarvan verzadigd 24.57 g
Proteïnen 37.05 g
Vezels 8.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin