Pasta met witte vis en citroentijm met broccoli-roomsausje

30 MIN
2 personen
Pasta met witte vis en citroentijm met broccoli-roomsausje

Wie zegt dat je een hele waslijst aan ingrediënten nodig hebt om een heerlijk gerecht op tafel te toveren? Met slechts 6 ingrediënten maak je een lekkere pasta met een zacht stukje vis in een smeuïg roomsausje. Wij zijn fan!

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes citroentijm
  • 200 ml room
  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr witte vis
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de broccoli (kook hier later ook de pasta in).
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in 5-10 min. gaar. Schep de broccoli met een schuimspaan uit het water en pureer 1/3 met een staafmixer (zie tip). Houd de rest van de broccoliroosjes warm.
  3. Pers de knoflook. Hak de citroentijm fijn. Verwarm een pan op het vuur en breng de knoflook samen met de room lichtjes aan de kook. Voeg de broccolipuree toe, verlaag het vuur en laat sudderen. Breng op smaak met de helft van de citroentijm, zout en zwarte peper.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Kruid de vis met de overige citroentijm, zout en zwarte peper. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  6. Schep de saus onder de spaghetti en serveer met de overige broccoli en vis. Smakelijk!
  7. TIP: Sla deze stap gerust over en breng het roomsausje (zie volgende stap) op smaak met een blokje groentebouillon.