Spaghetti met chorizo en manchego

25 MIN
4 personen
Spaghetti met chorizo en manchego

Spanje meets Italië in deze originele spaghetti met pittige chorizoworst en afsmakende machegokaas. Zuiders genieten!

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 100 g chorizo
  • 100 g Manchego
  • 1 chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g olijven, zonder pit
  • 2 el boter
  • 2 el vloeiende bloem
  • 2 dl melk
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Snijd de chorizo in blokjes. Rasp de manchego. Spoel en snipper het pepertje (zonder zaadjes!) fijn. Pel en plet de knoflook. Snijd de olijven in ringetjes.
  2. Bak de chorizo 3 minuten in olijfolie. Doe er de knoflook en het pepertje bij. Roerbak 1 minuut.
  3. Laat in een steelpannetje 2 eetlepels boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat een beetje opdrogen. Leng in een straaltje aan met de melk. Laat indikken. Roer voortdurend.
  4. Doe de geraspte kaas bij de saus en roer tot deze volledig gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng ze met de kaassaus en de gebakken chorizo.
  6. Werk af met olijfringetjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.21 kcal
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 6.48 g
Vet 33.03 g
waarvan verzadigd 13.43 g
Proteïnen 19.8 g
Vezels 1.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin