Spaanse tortilla met flespompoen en gehakt

30 MIN
2 personen
Spaanse tortilla met flespompoen en gehakt

Eitjes als avondmaal, dat mag gerust wat vaker op het menu, wat ons betreft! Ideaal daarvoor is de Spaanse tortilla. We maken een versie met flespompoen en gehakt, een heerlijke combinatie! Een kruidig rucola-slaatje erbij maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 bio-eieren
  • 50 g rucola
  • 1 stick honing
  • 20 g pompoenpitten
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de flespompoen in halve maantjes van een halve centimeter dik. Snij de ui fijn.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak 6 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan, voeg de plakjes flespompoen toe en laat 5 minuten stoven. Voeg het gehakt toe.
  5. Schenk het eimengsel bij de pompoen en het gehakt. Zet het vuur zacht en laat 12 minuten zachtjes garen onder deksel.
  6. Was de rucola en laat uitlekken.
  7. Doe de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een kommetje en meng. Dit is de dressing.
  8. Rooster de pompoenpitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou apart.
  9. Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen onder deksel.
  10. Laat de tortilla op een groot bord glijden en snij in spieën. Meng de rucola met de pompoenpitten en de dressing en serveer erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 736.49 kcal
Koolhydraten 29.96 g
waarvan suikers 13.48 g
Vet 49.3 g
waarvan verzadigd 12.73 g
Proteïnen 43.37 g
Vezels 5.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin