Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa

35 MIN
2 personen
Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa

Vandaag maken we een Mexicaans geïnspireerde frittata met kruidig gehakt, blokjes zoete aardappel en een frisse pittige tomatensalsa voor erbij. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 bio-eieren
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • 2 tomaten
  • ½ limoen
  • 1½ el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes 3 à 4 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, knoflook en paprika gedurende 3 minuten. Voeg dan het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak 5 minuten.
  3. Klop de eieren los in een kom, kruid met peper en zout.
  4. Doe de blokjes zoete aardappel bij het gehakt en schep om. Schenk er nu het eimengsel bij. Strooi er de cheddarkaas over. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  5. Snij de sjalot fijn. Hak de koriander fijn. Snij de tomaten in kleine stukjes. Doe de fijngesneden sjalot, de tomatenblokjes en de koriander in een kommetje. Pers er de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid bij met zout. Meng goed door elkaar. Dit is de tomatensalsa.
  6. Serveer de frittata met de tomatensalsa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 733.1 kcal
Koolhydraten 33.23 g
waarvan suikers 12.48 g
Vet 45.33 g
waarvan verzadigd 14.78 g
Proteïnen 46.46 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin