Herfstige boerenomelet met spek en oesterzwammen

20 MIN
2 personen
Herfstige boerenomelet met spek en oesterzwammen

Een lekker eitje, dat zouden we toch eens wat vaker op het menu mogen zetten 's avonds, toch? We maken een heerlijke herfstige boerenomelet met gerookte spekblokjes, oesterzwammen met knoflook en een fris slaatje voor erbij. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g oesterzwammen
  • 3 bio-eieren
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el melk
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit een grote antikleefpan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Roerbak tot de spekblokjes krokant zijn. Schep uit de pan.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  3. Verhit de olijfolie in de antikleefpan, voeg de oesterzwammen, de knoflook en de helft van de sjalot toe. Laat 3 minuten stoven.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.
  5. Verdeel het eimengsel over de champignons. Strooi er de gebakken spekblokjes over. Laat de omelet 7-8 minuten bakken op zacht vuur. Zet de laatste 3 minuten een deksel op de pan. Hak de peterselie fijn.
  6. Meng de mosterd met de rest van de sjalot en de wittewijnazijn en roer er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  7. Snij de omelet middendoor en verdeel over borden. Werk af met wat fijngehakte peterselie en serveer met de gemengde salade met vinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.59 kcal
Koolhydraten 5.93 g
waarvan suikers 3.15 g
Vet 50.24 g
waarvan verzadigd 31.23 g
Proteïnen 26.25 g
Vezels 9.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin