Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten

30 MIN
4 personen
Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten

Een prachtig, feestelijk soepje, deze romige knolseldersoep met gebakken sint-jakobsvruchten. De soep kan je perfect op voorhand maken!

Ingrediënten

  • 6 sint-jakobsvruchten
  • 2 aardappelen
  • 1 knolselder
  • 2 preiwitten
  • 1 ui
  • 4 takjes kervel
  • 1 el citroensap
  • 200 ml room
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in blokjes. Snij de ui fijn en de prei in ringen.
  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten 5 min. aan.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix de soep, zeef en voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Snij de sint-jakobsvruchten overlangs in 2. Kruid met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en schroei de vruchten kort aan beide kanten dicht.
  5. Serveer de soep met de sint-jakobsvruchten en werk af met een takje kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 438.1 kcal
Koolhydraten 27.19 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 27.26 g
waarvan verzadigd 13.76 g
Proteïnen 16.85 g
Vezels 4.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin