Cappuccino van boschampignons met geitenkaasmousse

90 MIN
10 porties
Cappuccino van boschampignons met geitenkaasmousse

Een zalig feestelijk soepje, deze originele cappuccino van boschampignons met een frisse geitenkaasmousse. Serveer in een mooi glaasje en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 g paddenstoelen
  • 500 g champignons
  • 20 g eekhoorntjesbrood, gedroogd
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g bieslook
  • 700 ml groentebouillon
  • 50 ml room
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voor de mousse

  • 50 g geitenkaas, verse
  • 50 ml melk
  • 150 ml room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm de groentebouillon op en laat het eekhoorntjesbrood er minstens 1 uur in weken.
  2. Snij de witte champignons in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de boschampignons schoon.
  3. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en voeg de witte champignons, de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en schenk er dan de groentebouillon met het eekhoorntjesbrood bij. Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten op een matig vuur pruttelen. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Mix het geheel fijn en roer er de room door.
  4. Voor de mousse: breng de melk aan de kook. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de room toe en giet het in de sifon met 2 gaspatronen. Wanneer je geen sifon in huis hebt, klop je de room op en spatel er de zachte geitenkaas door (de melk laat je dus weg). Kruid met peper en zout.
  5. Voor het serveren: warm de soep op. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak de boschampignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Snij de bieslook fijn. Schenk de soep in glaasjes, spuit of schep er de geitenkaasmousse op en werk af met de gebakken boschampignons en bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 130.59 kcal
Koolhydraten 2.6 g
waarvan suikers 2.13 g
Vet 11.6 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 3.72 g
Vezels 2.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin