Snelle venkelrisotto met worst en tijm

15 MIN
2 personen
Snelle venkelrisotto met worst en tijm

Als je ooit al eens risotto klaarmaakte, weet je dat het een tijdrovend en arbeidsintensief werkje is. Helaas hebben wij daar niet altijd tijd voor. Maar we hebben een goede 'hack' ontdekt, met snelkookrijst. Dat is rijst die tijdens het garingsproces opnieuw gedroogd werd, waardoor ze veel sneller gaar is.

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de prei en venkel. Leg een snijplank, mes en 2 pannen klaar.
  2. Snij de braadworsten in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de plakjes worst toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant.
  3. Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  4. Snij ondertussen de venkel in dunne plakjes (hou de groene topjes apart), schep de worst uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de venkel toe aan de pan. Snij nu de prei in fijne ringen en voeg ook toe aan de pan en roerbak 7-8 minuten, tot de groenten beetgaar zijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm erbij. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de parmezaan en de groenten door de risotto. Serveer de risotto met de plakjes worst erbovenop. Werk af met de venkeltopjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 902.25 kcal
Koolhydraten 67.25 g
waarvan suikers 4.02 g
Vet 50.35 g
waarvan verzadigd 15.03 g
Proteïnen 42.55 g
Vezels 5.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin