Pittige scampi met pilafrijst

30 MIN
2 personen
Pittige scampi met pilafrijst

Een heerlijk en origineel éénpansgerecht, deze pittige scampi met pilafrijst. Pilafrijst barst van de smaak en is een perfecte begeleider voor de scampi's. Lekkere inspiratie uit de Creoolse keuken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 2 kl paprikapoeder
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 tomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Dep de scampi's droog en doe in een kommetje samen met de geperste knoflook, de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de helft van het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de scampi's 3 minuten, schep regelmatig om en schep dan uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Doe nu de fijngesneden ui en de paprikareepjes in de pan en stoof voor 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper (naar eigen smaak) en de rijst toe en schep goed om.
  4. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, schep regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de scampi's terug toe en roer om.
  5. Snij de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit. Snij dan in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 2. Verdeel 1 helft in partjes, pers de andere helft uit over de rijst (naar eigen smaak). Proef en kruid de rijst met peper en zout. Roer vlak voor het serveren de tomatenblokjes en fijngesneden peterselie door de pilaf. Serveer met de citroenpartjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.34 kcal
Koolhydraten 81.57 g
waarvan suikers 13.08 g
Vet 18.63 g
waarvan verzadigd 2.62 g
Proteïnen 36.74 g
Vezels 9.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin