Romige truffelpasta met gehakt, spinazie en champignons
30 MIN
2 personen
Met de combinatie pasta, room, champignons en spinazie is het altijd prijs aan tafel. Til je favoriete doordeweekse schotel een niveau hoger en werk eenvoudig af met truffelolie. Om 'Ooo' en 'Mmm' tegen te zeggen!
Ingrediënten
200 gr tagliatelle
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 gr witte champignons
200 gr spinazie
300 gr varkens-kalfsgehakt
truffelolie (naar smaak)
200 ml room
olijfolie
boter
snuifje gedroogde tijm
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook in zo'n 8 min. al dente.
Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in 4, grote exemplaren in 6.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan. Fruit de helft van de ui samen met de helft van de knoflook tot de ui glazig is. Schep de champignons in de pan. Bak 2 min. op hoog vuur en zonder deksel op de pot, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper en een snuifje tijm. Voeg vervolgens de spinazie toe, roerbak en laat slinken.
Haal de groenten uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Fruit de overige ui samen met de overige knoflook tot de ui glazig is. Bak het gehakt in zo'n 5 min rul op middelhoog vuur. Breng op smaak met de truffelolie, zout en zwarte peper. Voeg de groenten opnieuw toe aan de pan en schep goed onder elkaar. Giet de room in de pan en schep de pasta erbij. Laat even goed doorwarmen (zie tip).
Serveer de pasta met wat extra zwarte peper. Smakelijk!
TIP: Toevallig nog een restje kaas liggen? Laat gerust wat smelten in de saus.