Mie met varkensreepjes en groenten

25 MIN
4 personen
Mie met varkensreepjes en groenten

Dit Aziatische noedel-gerecht is makkelijk en snel te bereiden. De mie is lekker in combinatie met de varkensreepjes en de lente-groenten.

Ingrediënten

  • 4 varkensfilets, 100 g/stuk
  • 200 g mie, ongekookt
  • 200 g peultjes
  • 200 g doperwten
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 citroen, geperst
  • 1 el olie
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 el zoetstof

BEREIDING

  1. Bak de varkensreepjes bijna gaar in de olie. Leg ze even opzij in een bord.
  2. Schenk 25 milliliter water in de pan voeg er het citroensap, de zoetstof en de gember aan toe. Breng aan de kook en leg er de varkensreepjes in. Laat op een laag vuur pruttelen tot het vlees gaar is.
  3. Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Kook ondertussen ook de peultjes en doperwten beetgaar in kokend water. Giet alles af en laat uitlekken.
  4. Doe de mie en de groenten bij het vlees. Voeg er de lente-ui aan toe en roer om. Verdeel over 4 kommen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 416.26 kcal
Koolhydraten 44.42 g
waarvan suikers 4.23 g
Vet 9.84 g
waarvan verzadigd 0.97 g
Proteïnen 34.06 g
Vezels 6.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin