Chili sin carne met zoete-aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Chili sin carne met zoete-aardappelwedges

Geen zin om aan tafel te eten? Deze chili sin carne is lekker easy, zetelproof én volwaardig dankzij de bonen en zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappelen
  • 1 kl chili-kruiden (of cayennepeper)
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 75 gr maïs (blik)
  • 100 gr zwarte bonen (blik)
  • 10 gr koriander
  • 1 lente-ui
  • 100 gr zure room
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in wedges van 1 cm (schillen hoeft niet). Hussel de wedges op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, een snuif chilikruiden en wat zwarte peper (zie tip). Zet de bakplaat zo'n 15-20 min. in de oven tot de frietjes goudbruin en krokant zijn.
  2. Chili: snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en fruit de ui in zo'n 3 min. glazig op zacht vuur.
  3. Snijd de wortel in plakjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika en courgette in blokjes van gelijke grootte. Voeg de paprika, wortelschijfjes en courgette toe aan de stoof pot en laat 2 min. meebakken.
  4. Blus de groenten met 50 ml water per persoon. Voeg de tomatenpulp toe en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
  5. Voeg de maïs (uitgelekt) en bonen (uitgelekt) toe. Kruid met de overige chilimix en een draai van de pepermolen en laat 15 min. verder sudderen.
  6. Hak intussen de koriander en lente-ui fijn.
  7. Proef van de chili en breng eventueel verder op smaak met zwarte peper. Werk naar smaak af met de koriander en lente-ui en serveer met de zoete aardappelwedges en een dot zure room. Smakelijk!
  8. TIP: Leg de wedges niet op elkaar, maar spreid ze goed uit. Als ze te dicht tegen elkaar aan liggen, zullen ze niet krokant worden. Gebruik eventueel een tweede bakplaat of bak in twee delen.