Zoete aardappel-spinaziepuree met vegan seasticks en gesmoorde prei

30 MIN
2 personen
Zoete aardappel-spinaziepuree met vegan seasticks en gesmoorde prei

Stoemp met fishsticks is een bordje comfort dat altijd binnen gaat. Maar echt vernieuwend is het natuurlijk niet. We geven er een originele én veggie twist aan met zoete aardappel-spinaziepuree, seasticks en gesmoorde prei. Een must-try!

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 400 gr zoete aardappel
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 100 gr spinazie
  • 8 vegan seasticks
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpier.
  2. Snijd de prei overlangs in maar snijd niet volledig tot het einde. Snijd vervolgens in stukken van 5 cm. Schik op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20 min., tot de prei goudbruin kleurt.
  3. Schil de aardappelen en snijd in stukken van zo’n 3 cm. Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  4. Hak de bieslook fijn. Meng onder de yoghurt en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Hak de spinazie grof en meng onder de puree.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de seasticks in zo'n 3-4 min. goudbruin.
  7. Serveer de zoete aardappel-spinaziepuree met de gesmoorde prei en de seasticks. Werk af met de yoghurt. Smakelijk!
  8. TIP: Duik in de voorraadkast. Kappertjes, augurken of een lepeltje mosterd zijn een heerlijke toevoeging aan de yoghurt.