Rabarber en gin sorbet

40 MIN
4 personen
Rabarber en gin sorbet

Een heerlijk 'volwassen' sorbet met frisse rabarber en gin. Serveer in een mooie champagnecoupe.

Ingrediënten

    Voor de sorbet

  • 250 g rabarber, in stukjes
  • 250 ml water
  • 150 g suiker
  • 2 el limoensap
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 el gin
  • Voor de room

  • 125 ml room
  • 30 g suiker
  • 5 druppels rozenwater

BEREIDING

    De sorbet

  1. Doe het water en de suiker in een sauspannetje en verwarm op een matig vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de rabarber toe en laat 10 minuten pruttelen. Laat even afkoelen.
  2. Doe het rabarbermengsel in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg het limoensap en de ahornsiroop toe en koel verder af in de koelkast.
  3. Doe het mengsel in de ijsmachine en voeg de gin toe. Draai de sorbet volgens de instructies van de ijsmachine. Haal de sorbet uit de ijsmachine en laat nog even opstijven in de diepvriezer.
  4. De room

  5. Klop de room stijf. Voeg de suiker en het rozenwater toe.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.86 kcal
Koolhydraten 60.34 g
waarvan suikers 59.99 g
Vet 11.5 g
waarvan verzadigd 6.25 g
Proteïnen 0.98 g
Vezels 1.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin