Sorbet van roze pompelmoes en Cointreau

195 MIN
6 personen
Sorbet van roze pompelmoes en Cointreau

Een originele sorbet van roze pompelmoes en Cointreau. Het is lekker fris en licht en je hebt geen ijsmachine nodig, heerlijk toch?

Ingrediënten

  • 6 roze pompelmoezen, uitgeperst
  • 100 g suiker
  • 4 el Cointreau
  • Afwerking

  • 25 g pistachenoten, grof gehakt, ongezouten
  • 1 pompelmoes, in partjes gesneden

BEREIDING

  1. Giet het pompelmoessap door een zeefje. Verwarm 100 ml in een pan en doe er de suiker bij. Laat volledig oplossen.
  2. Doe het warme pompelmoessap bij de rest van het sap en meng er ook de Cointreau door.
  3. Doe het mengsel in een diepvriesbakje en zet in de diepvriezer. Roer het mengsel elk halfuur om en zet het weer in de diepvriezer. In totaal duurt het ongeveer 3 uur om sorbet te maken.
  4. Schep bolletjes sorbet in een mooi glas en werk af met partjes pompelmoes en fijngehakte pistachenoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 159.25 kcal
Koolhydraten 29.67 g
waarvan suikers 27.38 g
Vet 2.52 g
waarvan verzadigd 0.31 g
Proteïnen 1.35 g
Vezels 1.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin