Savooirolletjes met kippengehakt en rijst

25 MIN
2 personen
Savooirolletjes met kippengehakt en rijst

Wat te doen met savooikool? Maak er eens originele rolletjes op z'n Aziatisch van, gevuld met kippengehakt. Server met rijst en zoete chilisaus, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 8 savooikoolbladen
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 cm gember, geraspt
  • 300 g basmatirijst, gekookt
  • 1 el sesamzaad
  • 4 kl citroensap
  • 1 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • chilisaus, zoete
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de blaadjes savooikool kort in gezouten water. Laat ze uitlekken en opdrogen.
  2. Verhit 1 el plantaardige olie in een wok en bak het gehakt, samen met de gember. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de rijst met de lente-uitjes, het gebakken gehakt, de sojasaus, het citroensap, de mirin, peper en zout.
  4. Verdeel de rijst met het gehakt over de blaadjes savooikool. Vouw 2 kanten van het savooiblad naar mekaar toe en rol het blad op.
  5. Leg de savooikoolrolletjes in een stoommandje en zet op een pot met kokend water. Laat 10 minuten stomen.
  6. Serveer de rolletjes met sesamzaadjes over gestrooid en zoete chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.57 kcal
Koolhydraten 124.17 g
waarvan suikers 4.63 g
Vet 21.81 g
waarvan verzadigd 4.8 g
Proteïnen 44.36 g
Vezels 2.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin