Salade van spelt en zoete aardappel

35 MIN
2 personen
Salade van spelt en zoete aardappel

Deze salade van spelt en zoete aardappel is lekker licht en zit toch bomvol smaak en goede voedingsstoffen. Heerlijk als lunch of licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 150 g volkoren spelt
  • 100 g waterkers
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Breng 1 liter gezouten water aan de kook en kook hierin de spelt gedurende 25 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappel en snij in blokjes van 2 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes zoete aardappel hierover. Kruid royaal met peper en zout en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Leg ook de ongepelde teentjes knoflook erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Was de citroen goed en rasp de schil. Pers het sap uit. Hak de dille fijn. Doe samen in een kom. Was de waterkers en laat uitlekken.
  4. Haal de geroosterde zoete aardappel uit de oven. Duw de teentjes knoflook uit het velletje en plet met een vork. Voeg de knoflook toe aan de dressing. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Schep nu de uitgelekte spelt, de blokjes zoete aardappel en de waterkers door de dressing. Proef en kruid af.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 450.4 kcal
Koolhydraten 38.78 g
waarvan suikers 8.25 g
Vet 30.46 g
waarvan verzadigd 4.36 g
Proteïnen 3.43 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin