Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

25 MIN
2 personen
Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

Deze heerlijke robuuste salade zomaar een 'slaatje' noemen zou het oneer aandoen: het is een zalige combinatie van geroosterde zoete aardappel, kruidige kip, veldsla met daarbij een verrassende dressing met sinaasappel en citroen. Volle smaken voor dit originele koolhydraatarme gerecht, lekker!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • ½ sjalot
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 zakje veldsla
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snij de zoete aardappelen in blokjes en doe ze samen met de helft van de olijfolie in een kom. Meng goed zodat de olie rond de zoete aardappelblokjes kleeft. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de sjalot fijn. Was en rasp de schil van de citroen en sinaasappel. Pers het sap uit van de vruchten. Meng het sap en de zeste met de suiker, de sjalot en voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Snij de kip in reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de kippenreepjes toe en strooi er de kippenkruiden over. Roerbak tot de kippenreepjes mooi gekleurd en gaar zijn. Kruid met peper.
  4. Schik de veldsla op de borden. Verdeel er de geroosterde zoete aardappel en de kippenreepjes over. Druppel er de dressing over. Strooi er de pompoenpitten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 666.66 kcal
Koolhydraten 45.91 g
waarvan suikers 11.24 g
Vet 34.57 g
waarvan verzadigd 5.06 g
Proteïnen 40.98 g
Vezels 6.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin