Kipsaté's met zoete aardappelfrieten en komkommerlinten

30 MIN
2 personen
Kipsaté's met zoete aardappelfrieten en komkommerlinten

Een lekker exotisch gerechtje, dat heerlijk zal smaken op een warme dag. Gemarineerde kipsaté's met lekkere zoete aardappelfrietjes, een fris komkommerslaatje en knoflookmayonaise erbij. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • ½ limoen
  • 2 satéprikker
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el arachideolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in blokjes van 2 bij 2 cm.
  2. Pers de helft van de knoflook. Meng de geperste knoflook met 2/3de van de arachideolie, sojasaus en honing. Meng de kippenblokjes door deze marinade. Bedek met plastiekfolie en laat 15 minuten marineren in de koeling.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de rest van de arachideolie. Leg er de rest van de ongepelde knoflook bij. Kruid met peper en zout. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn.
  4. Trek de komkommer in lange linten met een dunschiller. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de limoen en meng met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel de komkommerlinten en lente-ui met deze marinade en laat even rusten.
  5. Haal de gepofte knoflook uit de oven en knijp het zachte vruchtvlees eruit. Meng met de mayonaise en kruid met peper en zout.
  6. Rijg de stukjes gemarineerde kip aan de satéstokjes en bak ze goudbruin in een antikleefpan.
  7. Serveer de zoete aardappelfrieten met de kipsaté's, de komkommerlinten en het knoflooksausje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.09 kcal
Koolhydraten 47.26 g
waarvan suikers 17.24 g
Vet 50.79 g
waarvan verzadigd 7.7 g
Proteïnen 40.18 g
Vezels 6.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin