Krokante kip en zoete aardappel van de bakplaat

40 MIN
2 personen
Krokante kip en zoete aardappel van de bakplaat

Gerechten van de bakplaat, wij zijn helemaal fan! Weinig afwas en de oven doet het werk, handig toch? We maken heerlijke plakjes zoete aardappel met krokante kip en daarbij een frisse salade. Fluitje van een cent!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 30 g pecannoten
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el panko
  • 2 kipfilet
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Schik hierop de plakjes zoete aardappel.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Hou even opzij. Pers het sap van de citroen. Meng de rest van de olijfolie met de honing en de helft van het citroensap. Besprenkel hiermee de zoete aardappelen. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Hak de pecannoten in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpannetje of in de microgolfoven. Meng er de panko, pecannoten, de citroenzeste, peterselie en een snuf peper en zout door.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en draai de zoete aardappelplakjes om. Leg hierop de kipfilets. Bestrijk met de mosterd. Verdeel er dan het boter-panko mengsel over. Zet 17-18 minuten in de oven.
  5. Maak de blaadjes van de little gem los. Doe in een kom. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van het citroensap, peper en zout.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kip en zoete aardappel over op borden. Besprenkel de salade met de dressing en serveer die erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.17 kcal
Koolhydraten 43.79 g
waarvan suikers 9.18 g
Vet 43.04 g
waarvan verzadigd 10.03 g
Proteïnen 39.97 g
Vezels 6.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin