Salade met sesamkip, appel en venkel

25 MIN
2 personen
Salade met sesamkip, appel en venkel

Deze salade is koolhydraatarm, maar barst van de smaak! Krokant gebakken sesamkip, gestoofde venkel en appel en een heerlijke graanmosterddressing. Genieten hoor!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 venkel
  • 1 el graanmosterd
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 6 el sesamzaad
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el arachideolie
  • 2 el mayonaise
  • 3 el bloem
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de appel in fijne blokjes. Snij de venkel in fijne plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de appel en venkel toe. Laat stoven op middelmatig vuur, zo'n 12-15 minuten. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de mayonaise met de graanmosterd, wittewijnazijn, per persoon 1 eetlepel water en peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je per persoon 2 platte kipfilets hebt. Doe de bloem in een bord en kruid met peper en zout. Doe het (de) ei(eren) in een diep bord en roer goed los, met een klein scheutje water. Doe de sesamzaadjes in een apart bord. Wentel de kip eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte de sesamzaadjes.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de kipfilets op middelmatig vuur, 1-2 minuten per kant.
  5. Verdeel de veldsla over de borden. Schik er de gestoofde venkel en appel op. Bedruppel met de dressing. Schik hierop de sesamkip en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 868.06 kcal
Koolhydraten 37.78 g
waarvan suikers 12.28 g
Vet 55.74 g
waarvan verzadigd 8.86 g
Proteïnen 53.14 g
Vezels 8.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin