Rosbief met hasselback aardappelen en champignonroomsaus

35 MIN
2 personen
Rosbief met hasselback aardappelen en champignonroomsaus

Hmm, heerlijk comfortfood: lekker sappige rosbief met originele Zweedse hasselback aardappeltjes, een romige champignonsaus en rucola voor een fris, peperig contrast. Genieten voor het ganse gezin!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 250 g champignons
  • 300 g rosbief
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes. Pers de knoflook. Smelt 1/3 van de boter in een steelpannetje en doe er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Leg een krieltje in een houten lepel. Maak inkepingen naast elkaar in elk krieltje, maar snij niet helemaal door (doordat het krieltje in de houten lepel ligt, kan je het onderaan niet helemaal doorsnijden). Je krijgt nu een mooi streepjespatroon op de krieltjes. Leg de krieltjes in een ovenschaal en giet er de knoflookboter over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was de rucola en laat uitlekken. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Vet een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past) in. Smelt 1/3 van de boter in een braadpan. Dep de rosbief droog met keukenpapier en kruid rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven, verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  3. Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de plakjes champignon toe. Bak mooi goudbruin en kruid met peper en zout.
  4. Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe aan de champignons. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Controleer of de hasselback aardappeltjes gaar zijn.
  6. Snij de rosbief in plakjes. Roer het vocht dat eruit komt ook nog door de saus. Serveer de hasselback aardappeltjes met de plakjes rosbief, champignonroomsaus en rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.95 kcal
Koolhydraten 40.82 g
waarvan suikers 3.96 g
Vet 43.65 g
waarvan verzadigd 24.5 g
Proteïnen 52.11 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin