Italiaans varkenslapje met spaghetti en saus van kerstomaten

30 MIN
2 personen
Italiaans varkenslapje met spaghetti en saus van kerstomaten

Een heerlijk snel en lekker receptje, deze Italiaanse varkenslapjes (vraag ernaar bij je beenhouwer, of gebruik cordon bleu) met een originele saus van kerstomaten. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr kerstomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 2 cordon bleus
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de kerstomaten toe en laat 10 min. meebakken op middelhoog vuur, tot ze beginnen barsten (zie tip). Duw er gerust eens op met een vork. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de cordon bleus 6-8 min. op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
  4. Voeg een scheut kookvocht van de pasta toe aan de kerstomaten en meng onder elkaar. Schep vervolgens de spaghetti onder de kerstomaten. Proef en breng verder op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  5. Serveer de cordon bleus met de spaghetti en de kerstomaten. Smakelijk!
  6. TIP: Dreigen de tomaatjes aan te bakken? Voeg de een scheutje water toe en verlaag het vuur.