Chorizo al vino

20 MIN
8 porties
Chorizo al vino

Een smakelijke Spaanse tapa met pikante worst en rode wijn, deze chorizo al vino

Ingrediënten

  • 500 g chorizo
  • 1 l rode wijn, robuust
  • 1 blaadje laurier

BEREIDING

  1. Prik met een vork enkele gaten in de chorizoworst, hierdoor zal de wijn er beter kunnen intrekken.
  2. Doe de worst samen met de wijn in een ovenschotel en braad ze op 200°, gedurende 40 minuten.
  3. De worsten zullen mooi knapperig worden en de wijn zal bijna volledig verdampen.
  4. Haal uit de oven en snijd in stukken van ongeveer 2 cm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 325.43 kcal
Koolhydraten 0.46 g
waarvan suikers 0 g
Vet 18.76 g
waarvan verzadigd 9.06 g
Proteïnen 14.65 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin