Roerbak met geglaceerde varkensreepjes en paksoi

20 MIN
2 personen
Roerbak met geglaceerde varkensreepjes en paksoi

Vergeet wat je al geproefd hebt bij de afhaal-Chinees, dit is hoe de echte Chinese keuken smaakt! Een heerlijke roerbakschotel met geglaceerde varkensreepjes en nog knapperige paksoi. Een bordje bomvol smaak en klaar in een wip! Zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 3 mini-paksoi
  • 30 g pinda's
  • 2 varkenslapje
  • 150 jasmijnrijst
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • zout

BEREIDING

  1. Meng de sojasaus, de rijstazijn, de honing, het maïszetmeel, de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het Chinees vijfkruidenpoeder in een kom.
  2. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 centimeter. Snij de paksoi in lange repen. Hak de pinda's grof. Snij de varkenslapjes in reepjes.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de gember en lente-ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en hou even apart.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de varkensreepjes toe. Spreid ze goed uit over de wok en laat 2 minuten bakken, schep om en laat de andere kant 2 minuten bakken. Voeg de saus, per persoon 1 koffielepel water en de paksoi toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur, tot de saus begint te dikken.
  6. Serveer de rijst met de gewokte varkensreepjes en paksoi. Overstrooi met de grofgehakte pinda's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 486.13 kcal
Koolhydraten 19.01 g
waarvan suikers 7.44 g
Vet 28.12 g
waarvan verzadigd 5.52 g
Proteïnen 38.72 g
Vezels 2.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin