Roerbak met geglaceerde varkensreepjes en paksoi

20 MIN
2 personen
Roerbak met geglaceerde varkensreepjes en paksoi

Vergeet wat je al geproefd hebt bij de afhaal-Chinees, dit is hoe de echte Chinese keuken smaakt! Een heerlijke roerbakschotel met geglaceerde varkensreepjes en nog knapperige paksoi. Een bordje bomvol smaak en klaar in een wip! Zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 30 g pinda's
  • 2 varkensmignonettes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • zout

BEREIDING

  1. Meng de sojasaus, de rijstazijn, de honing, het maïszetmeel, de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het Chinees vijfkruidenpoeder in een kommetje. Dit is de woksaus.
  2. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 centimeter. Snij de paksoi in reepjes. Hak de pinda's grof. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de gember en lente-ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en hou even apart.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de varkensreepjes toe. Roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg dan de woksaus, per persoon 1 eetlepel water en de paksoi toe en roerbak 3 minuten, tot de saus begint te dikken.
  6. Serveer de rijst met de gewokte varkensreepjes en paksoi. Overstrooi met de grofgehakte pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.73 kcal
Koolhydraten 80.41 g
waarvan suikers 7.59 g
Vet 28.65 g
waarvan verzadigd 5.67 g
Proteïnen 47.12 g
Vezels 6.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin