Chinese varkensmignottes met paksoi en rijst

30 MIN
2 personen
Chinese varkensmignottes met paksoi en rijst

Een echt Chinees gerecht: heerlijke kleverige varkensreepjes met paksoi, lente-ui en gember en daarbij rijst. Bomvol smaak en toch verrassend licht verteerbaar. Zo kennen we de Chinese keuken en hebben we ze graag! Dit wordt een nieuwe klassieker bij jou thuis!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 el sesamolie
  • 2 el hoisin saus
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de wortel van de paksoi weg en snij in de lengte in repen. Verwijder de wortel van de lente-ui en snij in stukjes van 3 centimeter. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  3. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de paksoi en de lente-ui toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de knoflook, gember en sesamolie toe. Roerbak nog 3 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Voeg de hoisinsaus, de sojasaus en de honing toe in de pan. Roer los en laat lichtjes inkoken tot je een dikke saus hebt. Leg er de varkensmignonettes in en wentel ze door de saus. Laat nog kort doorwarmen.
  6. Snij de varkensmignonettes in reepjes. Serveer met de rijst, de paksoi, lente-uitjes en de rest van de jus. Werk af met sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 835.15 kcal
Koolhydraten 78.73 g
waarvan suikers 8.02 g
Vet 36.16 g
waarvan verzadigd 6.62 g
Proteïnen 46.58 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin