Gewokte varkensreepjes met broccoli, paksoi en sojascheuten

20 MIN
2 personen
Gewokte varkensreepjes met broccoli, paksoi en sojascheuten

Een zalig snel wokgerechtje met krokante varkensreepjes en lekker veel groenten: Broccoli, paksoi, rode ui en sojascheuten. Een low carb éénpansgerecht dat je in 20 minuten op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 varkenslapje
  • 1 rode ui
  • 1 broccoli
  • ½ paksoi
  • 20 g gember
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ limoen
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper

BEREIDING

  1. Snij de varkenslapjes in reepjes. Doe het maïszetmeel in een kom, kruid met peper. Haal de varkensreepjes door het maïszetmeel, zodat ze rondom bedekt zijn.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de paksoi grof. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de varkensreepjes toe. Laat ze krokant bakken, gedurende 2-3 minuten per kant. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de rode ui en gember toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de broccoli en paksoi toe. Schep goed om en voeg per persoon 75 milliliter water toe. Zet een deksel op de wok en laat 5 minuten garen, roer af en toe om.
  5. Verwijder het deksel en voeg de sojascheuten, de sojasaus en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat kort opwarmen. Voeg dan de varkensreepjes terug toe en roer om.
  6. Pers naar smaak limoensap over het gerecht en serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 5 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 1 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 534.88 kcal
Koolhydraten 32.15 g
waarvan suikers 11.32 g
Vet 21.48 g
waarvan verzadigd 4.2 g
Proteïnen 47.32 g
Vezels 14.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin